Balatonalmádi

2014.12.12. 16:47

Vendégsarok - Benedek Anna

A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete 1988 óta működik, és a családot, mint értéket, illetve a családi érdekeket folyamatosan szem előtt tartja.

November hónap végén a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve – nagy örömünkre – 168 rászoruló családnak sikerült kiosztanunk az általunk közösen összegyűjtött élelmiszer-adományt.Idén először a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárral közösen gyermekjáték és gyermekkönyv csere-bere akciót szerveztünk, melyre a vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés. A fennmaradt játékokat és könyveket a balatonfűzfői Szivárvány Óvoda és Bölcsőde részére ajánlottuk fel. Az idei évben karácsony közeledtével ellátogatunk a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumba a karácsonyi Cimbora-koncertre, amely hozzájárul ahhoz, hogy egyesületünk minden egyes tagja ráhangolódhasson a közelgő karácsonyi ünnepekre. Ebben az évben is megszervezzük – a szinte az egyesület hagyományává vált – decemberi Fővárosi Nagycirkuszi látogatásunkat.

A szeretet ünnepe előtt néhány gondolat: karácsony előtt minden ember készülődik az ünnepekre. Ünnepi díszbe öltöznek a közterek, az üzletek kirakatai, házaink ami lelkünket is melegséggel tölti el. Otthonainkban az asztalokat, ajtókat feldíszítjük és szívünk és lelkünk is ünnepi öltözetbe burkolózik. A nagycsaládban kiemelkedően fontosnak tartjuk a szeretteinkkel közösen eltöltött perceket, a gyermekeinkkel való közös süteménykészítést, főzéseket és a karácsonyfa díszítését. Ajándékainknak az egymás iránt érzett szeretetünket kell tükröznie. Nem attól lesz értékes, hogy sokat költünk rá, hanem, hogy vele együtt magunkat is adjuk. A karácsony az év legmeghittebb ünnepe, igyekezzünk szeretettel, odafigyeléssel, harmóniában tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!