Balatonalmádi

2014.09.17. 11:22

Új rendőrkapitányságot adtak át Almádiban

Balatonalmádi - Célunk, hogy a balatoni régió az unió legbiztonságosabb üdülőövezete legyen – hangsúlyozta dr. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője Balatonalmádiban, a rendőrkapitányság új épületének átadásán, szerdán a Hadak útján, majd átadta az épület díszkulcsát dr. Szabó János balatonalmádi rendőrkapitánynak.

Kovács Erika

Dr. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője átadta Pintér Sándor belügyminiszter üdvözletét, majd kiemelte: a rend a legfontosabb mindennapi érték. A kormányzat elkötelezettségét érzékeltetve rámutatott: a rendőrség létszámát növelték, az eszközparkot, felszereltséget javították. 2010-től mára 70 ezerrel csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. A közbiztonsági mintaprogram az egész országot érinti, a rendőrség fokozta jelenlétét, minden településen jelen vannak. Startnál vagyunk, nem a végállomásnál – mondta, hiszen a korszerű épület még jobb eredményekhez ad feltételeket. Az itteni rendőrség a helyieken kívül 13 település 30 ezer lakosának, illetve a vendégek nyugalmát biztosítja. Az államtitkár határozott, szigorú fellépést kért a bűnözök ellen.  Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány elismeréseket adott át, és az ORFK ajándékát, két darab szolgálati személygépkocsit.

 

Dr. Szabó János balatonalmádi rendőrkapitány azt mondta: közel húsz éves álom valóság lett azzal, hogy új épületbe költözhetett a rendőrkapitányság. Két lelkes ember dr. Bóka István és Szedlák Attila képviselők kitartó támogatásaként felvillant  a remény lángja. Az „i” - re a pontot dr. Kontrát Károly államtitkár tette fel, és almádi önkormányzata biztosította az ingatlant. Az épület tájba illő, korszerű a technikai felszereltsége. - Sikeres, összetartó, jó hangulatú kollektíva dolgozzon az épületben az itt élők és nyaralók megelégedésére! – fogalmazott.  Keszey János polgármester gyors és eredményes munkát kívánt, majd aláhúzta: a beruházás a kormány, a belügyi tárca, a rendőrségi vezetés, a város önkormányzatának, a polgárőrök összefogásával jött létre. A történelmi egyházak képviselői megáldották, felszentelték az épületet, a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes szép műsort adott.

Az épület közel 600 milliós állami támogatással épült meg, a kivitelezésre az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerződést kötött a Fővárosi Építő Zrt-vel. Az épület 4400 négyzetméteres területen van, 1740 négyzetméter hasznos térrel, 200 négyzetméteres füvesített terasszal. A munkát 2013 szeptemberében kezdték, a műszaki átadás idén májusban volt. Az épületben összesen 87-en dolgoznak.

A szalagot dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány, Keszey János polgármester, dr. Kontrát Károly államtitkár és Papp Károly országos rendőr-főkapitány vágta át.

Papp Károly országos rendőr-főkapitány pohárköszöntőjében az egész magyar rendőrség ünnepének nevezte az almádi rendőrkapitányság új épületének átadását. Üdvözölte, hogy egy feszes gazdasági helyzetben történt a zöld mezős beruházást. Dr. Töreki Sándor Veszprém megyei rendőr-főkapitány köszönetet mondott azoknak, akik segítették a kivitelezést, köztük dr. Kontrát Károly államtitkárnak és Lajtár József vezérőrnagynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!