Balatonalmádi

2014.11.11. 16:25

Ünnepi hangulatban Kövi Szabolccsal

Balatonalmádi – Vastapssal jutalmazta a közönség Kövi Szabolcs fuvolaművész és zeneszerző estjét Mindenszentek alkalmából.

Kovács Erika

A művész a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban emlékezetes előadással ajándékozta meg az érdeklődőket az ünnepi hétvége alkalmából. Az épületben zsúfolásig megtelt a színházterem. a zenekedvelő közönséggel.

A művész az előadás előtti bevezetőjében azt mondta, hogy mostani Mindenszenteki estjére a műveket eddig megjelent lemezeiből állította össze, amelyeket egy tengertparti természetet idéző film tett egyedivé, illetve színesített. A művésznek rövidesen három új lemeze jelenik meg: lesz közöttük gyermekeknek szóló, valamint pánsíp, és meditatív hangulatú is.

Kövi Szabolcs korábban a zenéről többek között azt mondta, a zene számára információátadás, illetőleg közvetítés. A zene lehet simogató kéz, Isten gyógyító ujja, amely megérinti a hallgató lelkét, és beforrasztja a kisebb sebeket.

A zene nagy erő, olyan, mint a hullámzó Balatonban úszni, nem lehet uralni, csupán együtt úszni vele, de amikor az ember megtalálja a hullámok ritmusát, az nagy öröm - vélekedett a művész és zeneszerző szenvedélyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!