Balatonalmádi

2015.01.20. 16:45

Újévi értékelés Balatonalmádiban

Csak összefogással lehetett elérni eredményeket a városban – hangsúlyozta többek között Keszey János polgármester az újévi fogadáson a Pannónia Kulturális Központban a minap.

Kovács Erika

– Január elején szoktunk visszatekinteni az elmúlt esztendőre, számba venni az eseményeket. Felmerül a kérdés: megtettük, amit elterveztünk? Megtartottuk, amit megfogadtunk? Elértünk oda, ahová elindultunk? – sorolta.

Megjegyezte: 2014 nehéz év volt. A nagy politika csatározásai elmúltával itt maradunk egymásnak, egymás szemébe kell tudnunk nézni az egyszerű hétköznapokon is. Nem mindegy tehát, mi és hogyan hangzik el ebben az időszakban – vélte, hozzátéve: – Elérkezettnek látom az időt arra, hogy kibéküljünk ellenfeleinkkel, netán haragosainkkal, egymásra találjunk szeretteinkkel, örüljünk barátainknak! Érdemi városépítő munkát csak összefogással, békés körülmények között lehet folytatni! – mondta.

Utalt az infrasturktúra-fejlesztésekre, különös tekintettel a vízhálózatra, a közvilágításra, az útburkolat-felújításra, a csapadékvíz-elvezetésre. Beszélt az egészségügyi központ előtti közpark felújításáról, a Széchenyi sétány melletti parkban lévő játszótér bővítéséről, a városgondnokság irodaépületének tetejére telepített napelemes rendszerről, a strandok felújításáról. A szennyvízcsatorna-hálózat hiányzó, mintegy tíz kilométeres belterületi szakaszának kiépítése a 2014–2020-as időszakben lehetséges. Pályázati támogatással készült el a Leader Hagyományőrző Kultúrközpont Vörösberényben. A beruházás remélhetőleg jól szolgálja a működtetésében közreműködő civil szervezeteket is – fogalmazott.

Az önkormányzat által ajándékozott telken épült a rendőrkapitányság új épülete. Az ünnepi gondolatok után Bati János intézményvezető üdvözletét és Bálint Sándor alpolgármester pohárköszöntőjét követően szép műsort adtak a Györgyi Dénes, a Padányi katolikus gyakorló-, a Vörösberényi Általános Iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!