Balatonalmádi

2014.11.17. 15:45

Új elvekkel érkezett a képviselő-testületbe

Balatonalmádi - Dér András személyében egy rendkívüli, tenni akaró embert ismertem meg. Szereti és hű városához, az ott élő emberek érdekeit tartotta és tartja a jövőben is szem előtt.

Hegyi Ilona

Születése óta Balatonalmádiban él, az ELTE TFK művelődésszervezői szakán végzett. Tíz éve a budatavai strand gondnoka. Szülei évtizedek óta itt élnek, már igazi lokálpatrióták.

András évek óta figyeli és részt vesz a képviselő-testületi üléseken, Balatonalmádi sorsát mindig szívügyének tartotta. Sokat és türelmesen, kitartóan várt, hogy egyszer elérje célját, és mint képviselő, részt vehessen Almádi fejlődésének elősegítésében. Nagy megtiszteltetésnek vette, hogy a régi és új nagy tudású, tapasztalt képviselők közé választották.

Feladatait, elképzeléseit, terveit szeretné megvalósítani, és szeretné, ha Almádi egy pezsgő várossá fejlődne.

Dér András
pártfüggetlen, politikamentes képviselőként került be a testületbe, a 4. helyen végzett 1221 szavazattal. Közcélokra ajánlja fel tiszteletdíját, melyről rendszeresen be is fog számolni a havonta megjelenő Almádi Újságban. Itt kívánom megemlíteni, hogy Bálint Sándor alpolgármester - egyben képviselő is - tiszteletdíjából szintén közcélra ajánl fel egy bizonyos összeget.

Dér András rendkívül fontosnak tartja a testület és a lakosság közötti szoros együttműködést. Közösen, közös erővel lehet csak célokat elérni. Állítja, hogy ő az emberekért, a közösség érdekeiért fog dolgozni. Minden olyan jó ügyet támogat, ami a város érdekét szolgálja, de a háttéralkuk, esetleges mutyik , a magánérdekek ellen fel fog lépni. Az asztaldöntögető titulust már állítólag kiérdemelte, korábbi nézeteivel is. Több civil szervezetben is tevékenykedik, és aktívan kiveszi részét minden munkában. Régi autóbuszok fényképeit, makettjeit és a velük kapcsolatos cikkeket gyűjti, és ennek a szenvedélynek köszönhető, hogy október elején nosztalgia helyi járat, 30 év után újra faros busz közlekedett Almádiban. 2015 tavaszán ezt közkívánatra meg szeretné ismételni.

Dér András a képviselői munkát szolgálatnak tekinti, szerényen, alázattal szeretné végezni. Búcsúzáskor egy érdekes mondat hangzott el, melyre érdemes odafigyelni a társadalom minden rétegének: Érdemes felvállalni a kényelmetlen, kellemetlen helyzeteket, mert akkor fejlődik az ember, és azokból tanul .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!