Balatonalmádi

2017.01.22. 20:05

Tömegek csúszkáltak

Balatonalmádi - A becslések szerint több mint tízezren fordultak meg a Wesselényi strandnál a tavon a hétvégén.

Marton Attila

Az előző hétvégén az időjárás miatt el kellett halasztani a jégkarnevált, szombaton és vasárnap azonban számos programot szerveztek a kijelölt jégpályán. Dél-előtt tíztől hat órán át jéglimbó, gyorskocsolyaverseny, célbadobás, jéghoki és több sorverseny közül is választhattak a tópartra látogatók, mondta Tari Tibor moderátor.

Tompos Noel a korcsolyaversenyre nevezett be a kijelölt almádi jégpályán a Wesselényi strandnál Fotó: Pesthy Márton

A legnépszerűbb a korcsolyázás volt, de többen fakutyáztak, számos gazdi pedig négylábú kedvencével érkezett a jégre. Rasovszky Zoltán, a Balatonalmádi Városgondnokság strandi csoportvezetője elmondta, a jég vastagsága a part közelében elérte a 25-30 centimétert, de több száz méterrel beljebb is biztonságos és sportolásra alkalmas volt a felület, leszámítva egy néhány méter széles sávot a parttól 100-150 méterre, ahol hullámzott a víz. A városgondnokság, valamint a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár ezer négyzetméteres felületen jégpályát jelölt ki, amit pénteken önkéntesek fellocsoltak, így ott még inkább tökéletes volt a jég. A hangszórókból napközben zene szólt, a strandra több helyi vállalkozó kitelepült és büfét üzemeltetett, a vízi mentő szolgálattól két önkéntes biztosította a helyszínt, jegyezte meg Rasovszky Zoltán. A csoportvezető elmondta, ha az időjárás engedi, jövő hétvégén újra lesz jégkarnevál, ám ehhez bizonyos szolgáltatásokat bővíteni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!