Balatonalmádi

2014.09.25. 10:38

Testületi ülés Almádiban: ösztöndíj hátrányos helyzetű diákoknak

Csatlakozott a balatonalmádi önkormányzat a Bursa Hungarica nevű tanulmányi ösztöndíjhoz, amit a szaktárca írt ki hátrányos helyzetű diákoknak - erről is döntött a testület csütörtökön, a polgármesteri hivatalban.

Kovács Erika

A képviselőtestület utoljára ülésezett jelenlegi összetételében. Keszey János polgármester megköszönte  a testület, a bizottságok és a hivatal dolgozók munkáját, majd emlékplakettet adott át a testületi tagoknak, a bizottságok külső tagjainak.

A polgármester előterjesztésére arról döntött a testület, hogy csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica nevű Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerhez. Ennek az a célja, hogy ösztöndíjakat igényelhessenek a balatonalmádi illetőségű, hátrányos helyzetű diákok, akik a támogatásra szociális tekintetben rászorulnak. Az ösztöndíjat az Emberi Erőforrás Minisztériuma 2015-re hirdette meg.

Fotó: Kovács Erika

Döntés született továbbá a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatói állásának pályázati kiírásáról is, mert a jelenlegi igazgató három éves megbizatása idén november elsején lejár. A pályázat beadási határideje 2014. november 20-a. A nyertes megbizatása 2015 január elsejétől 2017 december 31-ig szól.

Az ülésen Balogh Attila őrnagy, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője megköszönte, hogy az önkormányzat az új rendőrségi épülethez ajándékba adta a telket, ahol a legkorszerűbb körülmények között dolgozhatnak. Kiemelte: az első nyolc hónapban a városban, és a kapitányság illetékességi területén levő 13 településen a bűnügyi helyzet a tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen kedvezőbb. A városban és környékén 28 ezer embert él, a nyári szezonban többszázezren tartózkodnak itt.  Elhangzott: kiemelt bűncselekmény nem történt, a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek, nem volt gépkocsilopás, nem történt halálos baleset, súlyos sérüléssel végződő pedig a harmadával kevesebb volt, mint egy éve. Mindez köszönhető annak, hogy fokozták a közlekedés-rendészeti ellenőrzéseket, a nyári szezonra erősítést kaptak a készenléti rendőrségtől, a megyei rendőr-főkapitányságtól, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói pedig járőröztek. Segítettek még a civil szervezetek, az önkormányzat, a közterület felügyelők, polgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!