Balatonalmádi

2014.11.04. 11:05

Színvonalas karate viadal

Harmadik alkalommal rendezték meg az Almádi Kupa elnevezésű karateversenyt a Györgyi Dénes Általános Iskola tornatermében.

Polgár Tibor

A shotokan dojók szövetségének országos megmérettetését a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület szervezte és bonyolította le.

Rézmüves Miklós, a házigazda egyesület 5. danos mestere és elnöke lapunknak elmondta, a III. Almádi Kupán 14 csapat 160 versenyzője mérte össze tudását. A rangos versenyre az ország több pontjáról – többek között a fővárosból és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből – is érkeztek karatékák, megyénket Ajka 39, Balatonalmádi 18, míg Veszprém 13 versenyzővel képviselte.

– Ezen a színvonalas versenyen nagyszerű Veszprém megyei eredmények születtek. Az egyesületek összesített pontversenye alapján Ajka csapata nyerte el a legeredményesebb csapatnak járó kupát – tudtuk meg Rézmüves Miklóstól.

A rutinos karatemester hozzáfűzte: Kiss Maja, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület versenyzője nemrég a lengyelországi karate-világbajnokságon bronzérmet szerzett, ezért a III. Almádi Kupán Balatonalmádi Város Önkormányzata különdíjat adott át a fiatal sportolónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!