Balatonalmádi

2014.04.01. 16:05

Szezonra készülődik a helyi polgárőrség

Balatonalmádi - Meggyőződésünk, hogy jelenlétünkkel és láthatóságunkkal a megelőzést szolgáljuk, segítjük elő - mondta beszámolójában Hansági Endre elnök.

Kovács Erika

Tavalyi munkájukról elhangzott még: polgárőreik Balatonalmádi közigazgatási területén gyalogosan és gépkocsival adnak szolgálatot, a köz- és közlekedésbiztonság javítása érdekében. Minden alkalommal formaruhában, láthatósági mellényben, a gépkocsikon Polgárőrség felirattal végzik munkájukat. A tavalyi esztendőben 1960 órát töltöttek el szolgálatban. A Vörösberényi Általános Iskolához 165 alkalommal mentek ki, ahol 189 órán át biztosították a biztonságos közlekedést. A városi rendezvényeken 352 órát fordítottak a biztosításra. Három lovas polgárőr 360 órán át járt Malomvölgy, Sátorhegy, Vödör-völgy és Pinkócz környékén. Tagjaik összesen 8340 kilométert jártak be gépkocsival Balatonalmádi közigazgatási területén és a környező üdülőövezetben. Egy terepjáró gépkocsit a nehezen járható utakon a rendőrséggel közösen használták. Szezonon kívül különösen odfigyeltek az üres nyaralóépületekre, azok környezetére. A polgárőrök beszéltek arról is, már javában készülődnek az idei idegenforgalmi szezonra, hogy helyiek és a vendégek biztonságban érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!