Balatonalmádi

2015.01.19. 19:00

Szakál Balázs szeretné, ha Balatonalmádi visszaszerezné régi fényét

Szakál Balázs Dániel fiatal, ambiciózus új választott képviselővel beszélgettem, aki a FIDESZ– KDNP támogatottjaként került a képviselőjelöltek listájára. 1089 szavazattal a hetedik helyen végzett és bekerült a testületbe.

Hegyi Ilona

Igazi mély gyökerekkel rendelkezik, dédszülők révén már közel 60 éve kötődnek a városhoz, pontosabban Vörösberényhez. Dédnagyapja mint körorvos került ide. Nagyon megtetszett Almádi a családnak, kezdetben kis szőlőt vettek, majd mindig bővült a terület, és végképp itt telepedtek le, a Vörösmarty utcában ahol a mai napig laknak.

Vörösberényi Általános Iskolába járt, Tóth Attila igazgató úrra szívesen emlékszik, akinek sokat köszönhet. Tanulmányait Veszprémben a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnáziumban folytatta, humán tagozaton végzett, ott szerettették meg vele a történelmet, és ennek hatására felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem–politológia szakára, melyet 2014-ben sikeresen el is végzett.A közösség mindig érdekelte csapatban szeretett dolgozni, ebben nagy hatással volt rá, hogy az Almádiban működő cserkészcsapat tagja volt, sajnos Gaál István halálával megszűnt ez a kis közösség.

Az egyetemen nagyon jó csapatba, közösségbe csöppent bele, remek közösségi munkát végzett, majd a hallgatói önkormányzatban több mint két éven keresztül a rendezvényszervező bizottság elnöke volt.A nyár folyamán Keszey János polgármester tett fel neki egy kérdést, hogy szívesen dolgozna-e a választási előkészületekben, ugyanis a város, az ország nagy megmérettetésre készült, a 2014. októberi választásokra. Kell a képviselő-testületbe egy fiatalos, tettre kész ember, aki frissítést jelentene a város életében. Ő elfogadta a felkérést, megtiszteltetésnek vette, hogy képviselőként indulhat.

Szakál Balázs Dániel nem hagyja figyelmen kívül a Facebookon létrehozott Almádi fórum bejegyzéseit, és próbál minden egyes felmerülő kérdésre válaszolni

Mostani tervei között szerepel, hogy tovább képezze magát az egyetem vendéglátás és turizmus szakán. Önkormányzati képviselőként a humán bizottság tagja, ahova az egészségügy, szociális, kulturális és civil terület tartozik. Pandur Ferenccel, Dávid Gyulával, Walter Rózsával dolgozik együtt.

Vallott arról, hogy hatalmasak az elvárások, és ezeknek próbál megfelelni. Fontos a párbeszéd a lakossággal, a szorosabb kapcsolat kialakítása, a helyi közösség és az önkormányzat között a jobb, nyitottabb együttműködés a cél.

Megemlítette az egyes rendezvények jelentőségét: a különböző fesztiválok, rendezvények még nyitottabbá tételét tartja fontosnak, hagyománnyá kell tenni ezeket. Említést érdemel a Dér András képviselő által tavasszal újraindítandó nosztalgia faros busz helyi járat, melyen októberben nagyon sok ember részt vett. A farm hagyományőrző programot, a lovas kavalkádot is folytatni kell. Jelszava: „Balaton télen-nyáron”. A turizmus fejlődjön, nagyobb elismerést kell szerezni Almádinak, vissza kell állítani a ’70–80-as évek nyüzsgő életét, a lakosság ne Füredre és más településre menjen, hanem itt, Almádiban érezzék jól magukat.Szeretné, ha Almádi visszakapná régi fényét. December óta az értéktár-bizottság tagja lett, hagyományőrzéssel foglalkoznak. Kovács Istvánnal, a Honismereti és városszépítő Kör elnökével együtt felkutatják és megörökítik Almádi régmúltját. Pályázatot adtak be, amely, ha sikeres lesz, az Almádi örökségét bemutató album és a Hungarikum-fesztivál keretében egy programsorozat is megvalósulhat.Szakál Balázs Dániel nem hagyja figyelmen kívül a Facebookon létrehozott Almádi fórum bejegyzéseit, és próbál minden egyes felmerülő kérdésre válaszolni. Fontosnak tartja az egyes rendezvényekkel kapcsolatos negatív véleményeket kijavítani. Javaslatokat fog vinni a testület elé, hogy minél jobb legyen a kapcsolattartás a lakossággal, bizonyos eseményeket nyitottabbá szeretne tenni.

Az utak rossz állapotáról elmondta, ez országos probléma, de nem megoldott a csapadékvíz elvezetése sem. A vízhálózatot korszerűsíteni kell, ezen próbálnak valamelyest javítani, amennyiben ezt az anyagi háttér biztosítja.

Zárszóként elhangzott, hogy az adott helyzetekben mindig megpróbál pozitívan gondolkodni. Általában optimista embernek tartja magát. Munkában csak és kizárólag csapatban szeret dolgozni, a csapatszellem, az összefogás és a közös döntés híve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!