Balatonalmádi

2014.04.15. 14:15

Soha nem szabad feladni: menni kell!

Balatonalmádi - Még 2005-ben arattuk a legszerencsésebb győzelmnünket a Kékszalagon, ekkor nem éreztük, hogy győzni fogunk.

Kovács Erika

Ezt mondta Litkey Farkas világbajnok vitorlázó, 11-szeres Kékszalag győztes Amerre a szél fúj című könyve bemutatóján a hétvégén, a teltházas Pannóniában. Utalt rá: szülei, nagybátyja, a rokonság által került közel ehhez a sporthoz.. Legértékesebbnek a 11. győzelmet tekinti, és a Soling-világbajnokságot. A vitorlázás szerinte nem veszélyes. Másfél hónapot készülnek egy versenyre, a bizalom alapvető. Heti négy edzést tartanak. A gyerekek között van elég jelentkező, de kevés az utánpótlásnevelő egyesület. Egyvalamit megtanultam. Soha, egyetlen pillanatig sem szabad feladni. Hosszú még a verseny, most hagytuk el a keserves, szélcsendes vergődéssel Révfülöpöt, több, mint harmada még hátravan, és végre elindultunk! Az a pici szél, ami most érkezett, örömmel tölt el, jó vitorlázni! Konok elszántsággal folytatjuk a versenyt így adott ízelítőt a könyvből, passziójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!