Balatonalmádi

2014.10.01. 11:35

Plell Ágota független polgármesterjelöltként indul

Balatonalmádi – Öntudatos polgárokra van szükség, akiknek vannak újító ötleteik! – ezt mondja Plell Ágota, aki független jelöltként indul. Programjában külön súlyt helyez a fiatalokra.

Kovács Erika

Plell Ágota nagyon szeret Almádiban élni. Állítja, nem véletlen, hogy szociálpedagógus diplomáját közösségfejlesztésből írta. Úgy látja, hogy Balatonalmádit vonzóvá teszik természeti értékei. Szerinte a város és környéke egy kincses doboz, ahol korábban pezsgett az élet.

Programjában külön hangsúlyt helyez a fiatalokra Plell Ágota
Fotó: archív



Plell Ágota szerint mindez már a múlt, a városban jó volt élni, ahonnan nem vágytak el, ahol a gyerekeiket fel akarták nevelni az emberek. – Ez lehetne egyben a jövőkép is – szögezi le, és már sorolja is terveit: öntudatos polgárokra van szükség újító ötletekkel. Azt javasolja, hogy őrizzék meg és gyarapítsák a város vagyonát, hogy ne lehessen titokban eladni értékes, parti ingatlanokat. A strandokat mindenki előtt meg kell nyitni! Javasolja, hogy kiemelt támogatást kapjanak a vízi sportok, működjenek egyesületetek, sportiskolák a gyerekeknek. Kerüljön előtérbe a kerékpáros turizmus, legyenek bringa találkozók. Beszél arról is, hogy a takarékosság jegyében muszáj korszerűsíteni a közintézmények energetikai ellátását, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium épületgépészeti felújítását üdvözli. Létre kell hozni egy városi pályázati rendszert a lakások energiatakarékos felújításának támogatására. A fiataloknak érdemes építeni extrémsport-pályát, ahol nemzetközi versenyeket is szervezhetnének. Legyenek városi ifjúsági programok egész évben. – A sok Balaton-parti település között akkor leszünk vonzóbbak, ha a helyi kötődésünk erős – fogalmaz. Hozzáteszi: alapvetően fontos a gazdaság helyzete, élvezzen támogatást az innováció, a helyi vállalkozások, akik segítsék, támogassák a pályakezdőket. Alapvető célja, hogy az emberek a városban érezzék jól magukat, ahonnan nem akarnak elmenni sehova.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!