Balatonalmádi

2017.03.28. 19:40

Ötlet és kreativitás - A víz világnapja alkalmából írtak ki rajzpályázatot

Balatonalmádi - Több mint kétszáz gyermekrajzból nyílt kiállítás a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban a napokban.

Marton Attila

Az intézmény a víz világnapja alkalmából írt ki rajzpályázatot A Balaton és én címmel a helyi gyerekeknek. A felhívásra összesen 220-nál is több pályamunka érkezett be, a kiállításon valamennyi megtekinthető a Pannónia Kulturális Központban.

A tárlaton több mint kétszáz munkát állítottak ki. Boros Hanga, Rasovszky Rozi és Rasovszky Csepke nézi a tárlat anyagát

A helyi óvoda mellett mindkét általános iskolából és a gimnáziumból is érkeztek rajzok. A pályaműveket az intézmény munkatársai zsűrizték: helyezéseket nem osztottak ki, de négy kategóriában - óvoda, alsó tagozat, felső tagozat, középiskola - összesen 26 alkotót díjaztak oklevéllel és kisebb ajándékkal a megnyitón.

A gyerekekben rejlő kreativitás kibontakoztatásának fontosságáról beszélt megnyitójában Fábián László grafikusművész

Fábián László grafikusművész megnyitójában hangsúlyozta, a felnőttek feladata, hogy próbálják megőrizni a gyerekekben azt az óvodásokat és alsó tagozatosokat jellemző kreativitást, amikor még egyéni látásmóddal a személyes érzéseik és élményeik alapján készítik el alkotásaikat. Hozzátette, felső tagozattól kezdve egyre inkább realizmusra és fényképszerűségre törekednek a gyerekek, amihez többségüknek nincs meg a technikai tudása. A víz ábrázolása kapcsán megjegyezte, lerajzolása és lefestése különösen nehéz, mivel színtelen, ezért látványának visszaadásához belső látásra is szüksége van az alkotónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!