Balatonalmádi

2014.06.27. 18:50

Nyári színházi estek

Balatonalmádi - Éless-Szín elnevezéssel, hagyományteremtő céllal nyári színházi előadásokat rendeznek a hotelben.

Kovács Erika

Sajtótájékoztatón beszélt az előadásokról pénteken a szereplők közül Koncz Gábor és Nyertes Zsuzsa színművész, dr. Éless Béla színész-rendező, az Éless-Szín tulajdonosa, Valler Gabriella színész-művészeti főmunkatárs, valamint Bati János, a szervezésben segítő Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója a hotelben.

Dr. Éless Béla elmondta: a Budaörsi Játékszín volt társulatából 25 művész döntött úgy, hogy együtt marad. Az- óta újabbak csatlakoztak hozzájuk. Céljuk, hogy kőszínházi színvonalú előadásokat mutassanak be. Az ízléses szórakoztatás révén darabjaikkal az emberi gyarlóságot, az emberi lét komikus mozzanatai, jellemvonásait tárják fel. Ebben dr. Éless Béla támaszkodik több évtizedes színházcsináló tapasztalatára, amelyet a Tatabányai Jászai Mari Színház és a Budaörsi Játékszín alapítójaként és vezetőjeként szerzett.

Koncz Gábor színművész-rendező (balról), dr. Éless Béla színművész-rendező és Nyertes Zsuzsa színművész beszélt a hagyományteremtő nyári színházi előadásokról Balatonalmádiban (Fotó: Zwicker Tamás)


Almádiban az előadások este 21 órakor kezdődnek. Július 13-án mutatják be a Ma éjjel szabad vagyok című darabot, július 20-án A néma leventét, augusztus 10-én pedig a Társasjáték New Yorkban című vígjátékot. Utóbbit Koncz Gábor rendezte, és az egyik főszerepet is ő játssza a darabban.

Fellép még a nyári színi előadásokban az ismert művészek közül Gregor Bernadett, Esztergályos Cecília, Ábel Anita és Incze József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!