Balatonalmádi

2017.05.03. 17:55

Nívós tenisz-viadal

Balatonalmádi - Sem a város, sem a megye nem adott még otthont olyan magas szintű teniszversenynek, amelyet május 20. és 28. között rendeznek a Balaton-parti településen.

Horváth Gábor

A 15 ezer dollár összdíjazású Xixo Open Balatonalmádi ITF Hungary F1 Futures igazi topjátékosokat vonultat fel a település Szent Erzsébet ligetben található teniszpályáin.

Az ingyenesen megtekinthető viadalt a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF), a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) és a Balatonalmádi Teniszklub 1925 SE szervezi.

- Ilyen magas, nemzetközi szintű világranglista pontszerző férfi teniszversenyt még nem rendeztek a városban, sőt a megyében sem. Nagy öröm és egyben óriási kihívás is, hogy fogadhatjuk országunk és a világ topjátékosait. Az esemény a teniszkedvelők számára egyedülálló alkalom arra, hogy testközelből lássák és élvezzék az ATP pontokért küzdő kedvenceiket - mondta Dudás Zsolt, a Balatonalmádi Teniszklub 1925 SE elnöke.

A torna egyik szervezője, Dudás Zsolt
Fotó: Archív

Megtudtuk: az almádi torna az ITF Men's Circuit elnevezésű viadalának része, amely egy világkörüli sorozat, az ATP versenyek belépőjének tekinthető. Ezért jellemzően fiatal, feltörekvő profi játékosok vesznek részt rajta, és igyekeznek világranglistapontokat gyűjteni.

Kik lépnek salakra május végén a településen?

A legnagyobb név talán Piros Zsomboré, aki a juniorok között megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot. Piros 15 és fél évesen már felnőtt fedettpályás Budapest-bajnok volt, jelenleg negyedik korosztálya világranglistáján.

Ott lesz a mezőnyben a tizennégyszeres magyar bajnok Valkusz Máté is, ő tavaly tagja volt a magyar Davis-kupa csapatának. Borsos Máté az előző évet egyéniben az ATP ranglista 769. helyén zárta, párosban még jobban megy neki, a 249. helyen áll.

A balatonalmádi torna május 20-án a selejtező első fordulójával rajtol, a fő verseny egyéni és páros nyitókörét május 23-án kezdik. A páros döntő május 26-án lesz, az egyéni finálé pedig természetesen az utolsó napon, május 28-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!