Balatonalmádi

2014.03.27. 15:09

Megmutatták, hogy mit tudnak

Színvonalas és szórakoztató produkciókból nem volt hiány megyénk középiskolai kollégiumainak minap Almádiban rendezett hagyományos Ki-mit-tudján.

Király Ferenc

A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tizenkettedik alkalommal adott otthont a kollégiumok kulturális tehetségkutatójának. A diákok minden évben várják az eseményt, készülnek rá, ezért a – Szentesi Istvánné Brazsil Márta rendezvényalapító nevével fémjelzett – zsűri elé most sem kerültek „gagyi alakítások”. Az oktatási intézmény tornatermébe ezúttal két veszprémi, illetve egy-egy balatonalmádi, füredi, fűzfői, zánkai, zirci és pápai diákotthon delegált tanulókat. Ők kategóriában vetélkedtek – szólistaként verset és prózát mondtak, énekeltek, zenéltek, táncoltak, valamint képző- és iparművészeti alkotásokkal jelentkeztek. A műkedvelő csoportok színjátszásban, kórusi énekben, közös zenélésben és táncban mérték össze a felkészültségüket. A csaknem száz induló negyven műsorszámot adott elő.

Ha a fellépett fiatalok nem is múlták felül – a Magyar Televízió egykori, hasonló című műsorában feltűnt – Kovács Katit, Gálvölgyi Jánost és Fenyő Miklóst, akadtak közöttük feltörekvő, elismerésre méltó egyéniségek. A dobogósok az oklevelek mellett tárgyjutalmakat kaptak, ám díj volt számukra az is, hogy a Ki-mit-tud – még ha szűkebb pátriájukban is – ismertséget, kitörési lehetőséget jelentett. Mert a cél nem elsősorban az volt, hogy csillagok szülessenek, hanem, hogy egy élvezetes produkció kerekedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!