Balatonalmádi

2014.10.14. 16:05

Megerősítik a gyenge partfalat

Balatonalmádi - Nyolcvanmilliós beruházással erősítik meg a város határában a partfalat, ami a sok eső miatt gyengült meg.

Kovács Erika

Így érvelt a munkálatok mellett Keszey János polgármester. A part megerősítésén hetek óta munkagépek, munkások dolgoznak a Panoráma sétánynál, valamint a Perem utcánál.

Németh Gábor és Miklián Sándor dolgozik a partfal megerősítésén, ahol a területet először megtisztították a növényektől (Fotó: Kovács Erika)

A polgármester az okokról azt mondta, hogy még az elmúlt esztendőben gyengült meg a partfal, ami balesetveszélyes lehet, ezért döntöttek a megerősítése mellett. A vis maior keretből pályáztak pénzt a beruházásra, ami összesen nyolcvanmillió forintba kerül, amelynek tizenöt százaléka az önkormányzati önerőből tevődik össze. A partfalakat megtisztították a növényektől, aztán a területet speciális technikával biztonságossá teszi az erre a feladatra szakosodott cég. A munkát szeptemberben kezdték és novemberben befejezik. A forgalmat lámpával, félpályás útzár mellett terelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!