Balatonalmádi

2014.09.19. 15:15

Lázár János miniszter tartott előadást a jogászgyűlésen

A közigazgatásnak Magyarország versenyképességét kell szolgálnia, mondta Lázár János miniszter a jogászgyűlésen.

Balla Emőke

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a közigazgatás fejlesztéséről szóló előadásában hangsúlyozta: 2010-ben egyértelmű volt, hogy változásra van szükség, a változás a jogrendszert és a közigazgatást is érintette. A kormányzat meggyőződése, ahhoz, hogy Magyarország megőrizze közép-európai státuszát, regionális szerepét, versenyképességét, a közigazgatásnak is versenyképesnek kell lenni. Olyan közigazgatásra van szükség, mely a gazdaságot és az ügyfeleket is kiszolgálja, segíti; a hivatalban az ügyfélnek mindig igaza kell, hogy legyen. A közigazgatásban dolgozókat anyagilag is meg kell becsülni, közigazgatási életpályát kell kidolgozni. Lázár János szólt arról, hogy az általános ügyintézési határidőt tizenöt napra szeretnék csökkenteni, az elektronikus ügyintézésnek, elektronikus közszolgáltatásnak is fejlődni kell a következő években.

2010-2014 között sikeres volt a közigazgatás átalakítása, de további modernizáció kezdődik. A miniszter még az ősszel megvizsgálja, az egységesített területi közigazgatásra irányuló változások, az Államreform I. milyen eredményt hoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!