Balatonalmádi

2014.08.22. 14:48

Katariak az almádi salakon

Balatonalmádi - A tóparti városban másodszor rendezték meg az Onyxprint Kupa teniszversenyt.

Donát Tamás

Ez az ország egyik legtöbb indulóját felvonultató másod,- és harmad osztályú megmértettetés. Ráadásul a legutóbbi rendívüli kuriózummal is szolgált. 

- Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk játszanak a legtöbben ebben a mezőnyben - mondta Dudás Zsolt, a Balatonalmádi Tenisz Klub elnöke, aki tizenöt éve irányítja az egyesületet. Ezúttal is 34-34 versenyző fogott ütőt a mi kedvelt versenyünkön, hogy eldöntsék a helyezések sorsát a két osztályban.

Ami a megleptést jelentette, hogy az almádi salakos pályákon négy katari, junior teniszező is játszott.

- Doór Attila edző tanítványainak a felkészülési időszak egyik állomása volt az Almádiban rendezett verseny - ismertette a részleteket a néhány hete a Pedagógus Szakszervezettől elismerő emlékérmet átvevő sportvezető. - Salakon eddig valóban nem játszottak még. Mielőtt ide jöttek, Párizsban edzőtáboroztak. A Moruatoglu Tenisz Akadémián a Roland Gaross előtt gyakorolnak, edzenek, játszanak a profik. A katari dohai edzőközpontban, - ahová visszatértek és kezdődik a versenyszezon - pedig ATP és WTP tornákat rendeznek. Ezek után egy kicsit valóban rácsodálkoztak a mi pályáinkra. 

Dudás Zsolt elmondta, hogy a vendégek jól érezték magukat. Úgy tervezik, hogy jövőre visszatérnek Almádiba az Onyxprint Kupára, amelynek lebonyolításában sokat segített Bódis Ákos. A katari juniorok egyébként a legjobb tizenhatig jutottak a versenyben. A másodosztályban Csányi Szabolcs, a harmadosztályban a helyi Hitter Csaba győzött.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!