Balatonalmádi

2014.04.24. 19:25

Semmi nem lett eddig az SCD terveiből

Balatonalmádi - Tavaly is zökkenőmentes volt a működés, ismét jól gazdálkodott az önkormányzat - derült ki Keszey János polgármester értékeléséből.

Kovács Erika

A képviselő-testület csütörtöki ülésén fogadta el a város elöljárójának beszámolóját a 2013-as évről. A polgármester a napirendek keretében beszélt az utóbbi találkozásuk óta eltelt időszak eseményeiről, különös tekintettel a várossá nyilvánítás 25. évfordulójára. A rendezvénysorozat igényes, minden ízlést kielégítő programmal lepte meg a vendégeket.

Bemutatkozott Sztanke Viktor, az új, Almádiban is ténykedő Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltóság elöljárója. Elfogadták a képviselők dr. Kutics Károly, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke beszámolóját. Jóváhagyták azt az értékelést is, amely a gyermekjóléti, gyermekvédelmi feladatokról szólt. Kiderült még, hogy nyáron is biztosítják a szociális gyermekétkeztetést.


Rendben találták a jelenlévők a helyi tankerületi illetékességi területen levő, állami fenntartású köznevelési intézményekről szóló beszámolót, miszerint a Györgyi Dénes Általános Iskolában az önkormányzat jóváhagyta a terembővítést, amellyel a 310 helyett 340-re növekedhet a gyereklétszám.

Kiderült még: az önkormányzat csatlakozik a badacsonytomajiak elképzeléséhez, így a megyei közgyűléstől kérik, segítsen nekik abban, hogy az SCD Balaton Holding Zrt. korábbi, Almádit is érintő fejlesztési elképzelései érvényesüljenek a szerződésben foglaltak szerint.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!