Balatonalmádi

2014.10.08. 15:18

Jelöltek vitatkoztak Almádiban

Balatonalmádi – A Pannónia központban mutatkoztak be a polgármester- és képviselőjelöltek; a regnáló testületből senki nem jelent meg.

Hegyi Ilona

Elsőként a rendezvény szervezője, Kajári Gyula független képviselőjelölt fejtette ki elképzeléseit a munkahelyteremtésről, városépítészeti koncepció kidolgozásáról, Almádi felpezsdítéséről.

Plell Ágota független polgármesterjelölt az öntudatosság és a jövőkép kialakításának fontosságát emelte ki. Szólt az egyesületek fontosságáról és a helyi vállalkozók támogatásáról.

Jósa Gábor független polgármesterjelölt szerint egy város akkor tud fejlődni, ha új szemlélettel halad tovább. Bölcsőde létrehozásáról, az idősek ellátásának fontosságáról, pályakezdőket segítő program létrehozásáról beszélt.

Kepli Lajos, a Jobbik polgármesterjelöltje, ha elnyerné a polgármesteri széket, akkor kizárólag ezt a tisztséget töltené be. Kijelentette: polgármesterként a pártpolitikát félretéve szeretne együtt dolgozni mindazokkal, akik Balatonalmádiért tenni szeretnének. Mint mondta, szabaddá kell tenni a Balaton-partot,

a strandokat. Hozzátette: az utakat, járdákat járhatóvá kell tenni, és nagyobb figyelmet kell fordítani a mozgásukban korlátozott emberekre is.

A képviselőjelöltek szinte egyként álltak ki – többek között – a fiatalok elvándorlásának megállítása mellett. Egyetértettek abban, hogy a város fejlődése és az itt élők érdekei az elsők. Sokan sürgették a bölcsőde építését, a közlekedés javítását, a helyi vállalkozók és üzletemberek bevonását a fejlesztésekbe, valamint azt, hogy a város mindenkori vezetése közvetlenebb kapcsolatot ápoljon az itt élőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!