Balatonalmádi

2015.01.24. 17:53

Gyémántba foglalt gondolatok

Balatonalmádi - Gyémántba foglalt gondolatok a versek, és ezeket az ékszereket egy életen át hordjuk – érvelt a költészet szépsége, értékei mellett Kubik Anna, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas, érdemes művész szombaton este, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

A művész Ady Endre: a Jóság síró vágya című költeményéről nevezte el önálló estjét, amivel megajándékozta a közönséget a kultúra napja alkalmából. Bati János intézményvezető köszöntője után Kubik Anna a magyar költészet gyöngyszemeiből mondott el csokorra valót, amelyeknek mondanivalóját úgy építette fel, hogy közben beavatta a közönséget saját életébe, napjaink világába. Így derült ki, lelkiekben gazdag gyermekkora volt, az színészet, a versek szeretetét is szüleitől látta először, akik a kemény munka mellett amatőr színjátszók voltak, a színpadon ismerkedtek meg. A jelenlegi helyzetről kiemelte: jobban kellene figyelnünk egymásra, életünket túlzottan a politika határozza meg. Sokat beszélt a hit jelentőségéről, megtartó erejéről. Azt mondta, a vers jó eszköz arra, hogy kifejezzük érzéseinket, fájdalmunkat, örömünket, boldogságunkat. A művész mindemellett beszélt arról, hogy szívesen jön megyénkbe, máig imádja Ősit, szülőhelyét, és mindig jól eső érzéssel hagyja el lakhelyét, Budapestet, hiába lakik ott évtizedek óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!