Balatonalmádi

2014.04.08. 18:40

Gazdag születésnapi programkínálattal készül Balatonalmádi

Ez a város, az itteni emberek, a vendégek megérdemlik, hogy emlékezetes legyen a jubileum – érvelt a hétvégi programok mellett Keszey János polgármester.

Kovács Erika

Háromnapos születésnapi programkínálattal készül Balatonalmádi a várossá avatás 25. születésnapjára, amiről kedden tájékoztatta a sajtót a város elöljárója és Bati János, a Pannónia Kulturális Központ (PKK) igazgatója az intézményben.

Elhangzott: több programon hatalmas sátorban várják a vendégeket. Pénteken délután a Pannóniában Litkey Farkas, a legendás vitorlázó könyvbemutatója lesz, majd fellép a Csík zenekar.

Szombaton délelőtt a PKK-ban délelőtt ünnepi közgyűléssel kezdődik a nap, ahol köszöntőt mond dr. Kontrát Károly államtitkár, Keszey János polgármester és Pozsgay Imre, aki 25 éve április elsején átadta a jelképes kulcsot a város elöljárójának. Díszpolgári címet és Almádiért kitüntetést adnak át, majd fellép a meghívott vendégek előtt Érdi Tamás zongoraművész. Délután a fesztiválsátorban többek között az Irigy Hónaljmirigy, a Ladánybene 27 szórakoztatja a közönséget,

Vasárnap délelőtt ünnepi szentmisére várják a híveket, később a Pannóniában dalostalálkozó lesz, a fesztiválsátorban fellép Tóth Gabi. Eljönnek a testvérvárosok képviselői, és naponta sorsolnak görögországi nyaralást.

Parkolni főleg a Wesselényi strandnál és környékén lehetséges. Lesz rendőrségi kutyás bemutató, a gyerekeket pedig játszóházba hívják. Mindennap népművészeti vásáron kínálják az árusok portékáikat, nem beszélve a finom ételekről, italokról, a híres almádi pecsenyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!