Balatonalmádi

2014.04.02. 17:35

Tervek szerint halad a munka az új rendőrkapitányságnál

Balatonalmádi - A legkorszerűbb körülmények között, igényes környezteben dolgozhatnak a rendőrök május 16-tól, mert az építkezés ütem szerint halad.

Kovács Erika

Erről győződtek meg szerdán a helyszíni bejárás résztvevői. Lajtár József vezérőrnagy, a Belügyminisztérium miniszteri biztosa tájékoztatójában elmondta: át lehet adni a tervezett időpontban, május 16-án, a Hadak útján épülő háromszintes, 42 helyiségből álló rendőrkapitányságot, amelynek tetején közel 200 négyzetméteres füvesített terasz lesz. Az épület mellett parkolókat, köztük akadálymenteset is kialakítanak. Az új épületbe 74 rendőr költözik át.


A beruházás közel 600 millió forintba került. A kivitelezésére egy fővárosi építő részvénytársasággal kötött szerződést az Országos Rendőr-főkapitányság. Jelenleg a burkolás, festés, mázolás zajlik. Kontrát Károly államtitkár reményének adott hangot, hogy a beruházás is közrejátszik abban, ha a város a Balaton-part legbiztonságosabb települése lesz 2020-ra. Dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány üdvözölte, hogy az idegenforgalmi szezonra kulturált környezetbe költözhet a rendőrség. Keszey János polgármester annak, örült, hogy az új épülettel továbbgazdagodik a város, valamint, hogy az új helyen feladatukhoz méltó körülmények és feltételek mellett dolgozhatnak a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!