Balatonalmádi

2017.01.30. 20:39

Feltörték a fészert

Balatonalmádi, Veszprém - Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a két férfit, akik kerti gépeket és biciklit loptak egy balatoni nyaraló fészeréből.

Marton Attila

A két vádlott, az elsőrendű, várpalotai Cs. Krisztián Géza és a másodrendű, veszprémi B. Tamás ismerősük meghívására érkeztek Balatonalmádiba 2015 júniusának elején, ahol néhány napot tartózkodtak a vendéglátó élettársának házában. A két, húszas éveiben járó férfi a szomszédban lévő nyaraló fatárolójából a helyiség zárát megrongálva közel nyolcvanezer forint értékben egy férfi- kerékpárt, egy sövénynyírót, egy benzinmotoros fűnyírót, egy fűszegélynyírót, továbbá két kerékpárpumpát lopott el. A holmik közül többet másnap délután értékesítettek.

A vádlottak - akik közül Cs. Krisztián Gézát korábban lopásért, rablásért, garázdaságért és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, míg B. Tamást rongálásért, csalásért és kiskorú veszélyeztetése miatt büntették - az eljárás során mindvégig tagadták a bűncselekmény elkövetését, igaz, a meghallgatások során egymással ellentmondó nyilatkozatokat tettek.Az elsőfokon eljáró Veszprémi Járásbíróság nem fogadta el a vádlottak vallomását, és mindkét férfit lopás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az elsőrendű vádlottat többszörös visszaesőként egy év nyolc hónap, míg B. Tamást egy év két hónap börtönbüntetésre ítélték, valamint a bíróság kötelezte a vádlottakat, hogy a bűncselekménnyel okozott mintegy 84 ezer forint kárt térítsék meg a sértettnek. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!