Balatonalmádi

2014.03.22. 13:43

Felismerik a gombákat

Ismét nagy érdeklődés mellett zajlott a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központban az Országos Amatőr Gombafelismerő Vetélkedő.

Tremmer Tamás

A Szenthe László vezette Almádi Gombászok Asztaltársasága két évvel ezelőtt lépett színre egy országos amatőr gombafelismerő verseny ötletével. A rendezvény jól sikerült, ezért nem volt kétséges a folytatás.  A  II. Országos Amatőr Gombafelismerő Vetélkedőre, amelyre szombaton került sor Balatonalmádiban, az ország minden szegletéből érkeztek. Összesen 44-en tesztelték a tudásukat. A résztvevőket Bálint Sándor alpolgármester köszöntötte.

A versenyen az a 80 gombafaj szerepelt, amelynek a listáját február elején a hazai gombász szervezetek részére megküldték. Ebből 66-ot kellett felismerniük a vetélkedőn. A résztvevők nem mehettek biztosra, mert teljes pontszámot csak a pontos név ért, egyes esetekben (például gyilkos galóca) a pontatlanságot mínuszpontokkal büntették.

A verseny tisztaságára is ügyeltek, a vetélkedőre csak „amatőr” gombászok jelentkezhetnek, olyanok, akik sem középfokú, sem magasabb szintű, gombászattal kapcsolatos képzésben nem vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!