Balatonalmádi

2014.08.05. 16:47

Fehér ruhában vacsoráztak

A találkozás és a beszélgetés céljából rendeztünk vacsorát, aminek eleganciáját a fehér szín emelte.

Töltési Erzsébet

Így érvelt Péter Katalin és Gaál Ildikó, a két helybeli szervező, akik Veszprémben vettek részt hasonló rendezvényen és elhatározták, Almádiban is megszervezik azt. a Szent Erzsébet ligetben, a zenepavilon mellett. A részvétel ingyenes volt, mindössze az volt a feltétel, hogy fehér ruhában várták az embereket, akiket arra kértek, hozzanak magukkal asztalt, széket, terítéket, vacsorát. Az első alkalommal közel százan jöttek, mások mellett párok, gyermekes családok, baráti társaságok, hazai és külföldi vendégek érkeztek, sokan jöttek a környező településekről.

– Ami közös volt bennük, mindannyian ki akartak zökkenni a hétköznapokból, távol a Balaton-parti „fesztiválok” zajától, és csak jól akarták érezni önmagukat – vélekedtek a szervezők.

Az esten meglepetésként felnőttek és gyermekek léptek fel saját előadásaikkal, előadásukat megkoronázták táncos produkcióval. A szervezők azt mondták, hogy jövőre már több száz résztvevőre számítanak a Fehér vacsora nevű rendezvényükön. Az összejövetelt először Európában 26 éve rendezték meg Párizsban, azóta a világ számos helyén, többek között fővárosaiban tartják meg nyaranta, amelyek iránt mindenütt sokan érdeklődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!