Balatonalmádi

2017.01.31. 19:42

Emlékkutat létesíthetnek

Balatonalmádi - Az oktatási intézmények étkezési díjairól és a Szárberénynek emléket állító alkotásról is döntöttek a képviselők a napokban tartott ülésen.

Marton Attila

A szolgáltató javaslatára a képviselő-testület döntött a köznevelési intézmények étkezési díjainak emeléséről. Az általános iskolai és gimnáziumi oktatási intézményekben a nyersanyagnormák és térítési díjak átlagosan 6-9 százalékkal emelkednek márciustól, míg az Almádi Magocskák Óvodában a napi háromszori étkezés térítési díja nem változik.

A testület támogatta az Almádi P-Art Alapítvány kérelmét, amely szerint az Ady Endre utcában egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon emlékkutat létesítenek. Az építmény az ősi halászfalunak, Szárberénynek állít emléket. Az „Együtt-Egymásért" Közalapítvány a 2016. évi 5,1 millió forint önkormányzati támogatást teljes mértékben felhasználta, de még így sem tudott minden szociálisan rászorulónak - főként tűzifavásárlás és más, létbiztonságot átmenetileg segítő kiadások céljából - segíteni.

A közalapítvány elnöke ezért az önkormányzathoz fordult, és további 500 ezer forint támogatást kért. A képviselők jóváhagyták a kérelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!