Balatonalmádi

2013.11.29. 18:19

Egészségfejlesztési irodát nyitottak Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Most bekerült az ellátórendszerbe egy olyan elem, amelyiknek a megelőzés a felelőssége.

Varga Domokos Péter

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára mondta ezt az egészségfejlesztési iroda átadási ünnepségén. Szólt arról, eddig a szakorvos annyit tudott mondani a betegnek, önnek életmódot kellene váltania. De ezt a folyamatot utána az orvos már nem tudta követni. Most azonban kitöltik ezt a hézagot, kifejezetten egy olyan intézménytípus jön létre, amelynek a betegségmegelőzés lesz a profilja. Az egészségfejlesztési irodák feladatai közül a dohányzásról való leszoktatást és a méhnyakszűrés koordinációját emelte ki. Az országban 58 egészségfejlesztési iroda segít ezután abban, hogy mindenki érezzen felelősséget a saját egészségi állapota iránt – hangsúlyozta az egészségügy első számú vezetője.

Keszey János Balatonalmádi polgármestere egy Ferenc József császárról szóló anekdota kapcsán idézte fel, hogy építkezni – nem csak fizikai, hanem szellemi értelemben is – csak akkor lehet, ha erősek az alapok. Ezt jelenti az egészségügyben a most átadott iroda – emelte ki Keszey János.

A 118 millió forintos uniós támogatásból létrejött iroda előkészítésének folyamát is felvázolta dr. Németh Ilona, az új intézményt befogadó Balatonalmádi Egészségház igazgatója.

Az ország egyik legszebb vidéke egy olyan intézménnyel gazdagodik, amely lehetővé teszi, hogy ezt a csodálatos környezetet még tovább tudják élvezni az itt élők – ezzel ajánlotta a látogatók figyelmébe az egészségfejlesztési irodát Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár. Az ünnepség záróakkordjaként az intézmény átadását jelképesen megerősítő kulcsot Kontrát Károly államtitkár adta át Németh Ilona doktornőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!