Balatonalmádi

2015.04.14. 15:53

Sziasztok, cimborák!

Balatonalmádi – Sziasztok, cimborák! Ezekkel a szavakkal szólt a megjelentekhez É. Szabó Márta a Balaton játékpont nevet viselő, különleges, interaktív játéktér szombati megnyitóján.

Viola Beata

A különleges ötlet tőle, illetve Molnárné Perus Zsuzsától származik, elképzelésüket a képviselő-testület kezdettől fogva támogatta. A vörösberényi születésű É. Szabó Márta negyven évig vezette a Cimbora című műsort a tévében. Utalt rá, hogy 1968-ban az országban az elsők között a városban hozta létre az úgynevezett szabad polcos, padlószőnyeges gyermekkönyvtárat. A játékpont megnyitóját pedig élete újabb mérföldkövének nevezte, ami felidézi a Cimbora televíziós műsort, a Balaton hagyományait, a magyar értékeket. A gyerekeket óriás kirakókkal, célba dobálással, ügyességi és rajzolós játékokkal, logikai és történelmi tesztekkel, jelmezes beöltözéssel, népi játékokkal várják többek között.



É. Szabó Márta, a játékpont egyik ötletgazdája a megnyitón
Fotó::Zwicker Tamás

A kreativitásra helyezte a megnyitó apropóján a súlyt köszöntőjében Keszey János polgármester, aki üdvözölte, hogy interaktív játékos helyszínt nyitnak meg a balatoni városban. Ebből az alkalomból több mint ötven balatonalmádi általános iskolás diáknak adta át Fábián László a Balatonalmádiért Közalapítvány nevében a Táltos-Diák- díj könyvjutalmait, amit azok vehettek át, akik jól tanulnak, és sokat tesznek a közösség érdekében. A Balaton játékpont megnyitóján csokoládét kaptak azok, akik a bejáratnál regisztráltak, aztán mindenki részt vehetett a kísérő programokon is. Ennek keretében a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy kedvenc versidézetüket rajzolják le a könyvtárban egy virág alakú papírra, amit a helyszínen adtak nekik. Ezzel a polcokat kidíszítik. Mindemellett ismert gyerekdalok és megzenésített versek is várták a kicsiket és a nagyokat a megnyitón a játékpontnál, amely változatos, színes kínálattal, programokkal délutánonként kínál tartalmas elfoglaltságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!