Balatonalmádi

2014.06.10. 19:30

Carmen néni századik születésnapját ünnepli

Balatonalmádi - A jókedv, az érdeklődés a világ dolgai iránt, ez a hosszú élet titka, legalábbis Ürményi Istvánné, Carmen néni szerint.

Kovács Erika

Egy magyar származású pápai követ és egy francia nő gyermeke az idős hölgy, aki hároméves korától él Balatonalmádiban, ahol orvosírnokként dolgozott egészen nyugdíjazásáig.

Ürményi Istvánné Carmen nénit Keszey János és Göndöcsné Sashegyi Csilla virágcsokorral és ajándékkosárral köszönti  (Fotó: Kovács Erika)

Két gyermeke és öt unokája van. Nagyon jól érzi magát a városban, melyet nagyon szépnek talál. A Balatont imádja, évekkel ezelőtt még úszott benne. Fia, Győző vele él, ő segíti az asszonyt, aki kitűnő egészségnek örvend fizikai és mentális tekintetben egyaránt, szívesen sétál szép kertjében, a napi vasalást még elvégzi, mert elmondása szerint nincs kellemesebb érzés egy frissen vasalt holminál. A főzést sem rég hagyta abba, az már fárasztja.

Ürményi Istvánnénak Keszey János polgármester is gratulált, virággal köszöntötte, és átadta neki Orbán Viktor miniszterelnök személyes üdvözlőlevelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!