Balatonalmádi

2014.07.28. 16:50

Bornapokat tartanak a platánsor alatt

Balatonalmádi - Húsz borásszal, százhúsz fellépővel augusztus 1-20 között minden eddiginél több sztárfellépővel várja vendégeit a város a Wesselényi strand előtti platánsor alatt - derült ki a hétfői sajtótájékoztatón.

Kovács Erika

Keszey János polgármester, Lőrincz József, a Balatonvin Borlovagrend almádi csoportja vezetője, Szemes Béla, a borlovagrend tagja, és a főszervező Bati János a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója elmondta: a fesztivált tizenegyedik alkalommal szervezik meg, történelmi borvidékek is eljönnek, az Arad-Ménesi Borvidék pedig a határon túlról érkezik. Jelen lesz mások mellett a Tokajról Áts Károly, akinek borait évente a Nobel-díj átadásán kínálják Svédországban. Megválasztják majd a fesztivál borát, és díjazzák a legszebb borcímkét. Ellátogat a fesztiválra az év bortermelője, Gálné Dignisz Éva.

Lőrincz József, Bati János, Keszey János és Szemes Béla (Fotó: Kovács Erika)

Rengeteg borászat, ételkínáló, kézműves jelentkezett, bőven lehetne még egy fesztivált rendezni - utalt a hatalmas érdeklődésre Bati János. A rangos, rendkívül népszerű eseményt augusztus elsején Kontrát Károly államtitkár nyitja meg, köszöntőt mond Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke. A nyitónapon Lagzi Lajcsi, a Kicsi Rigók énekegyüttes, az Intermezzo Latin Zenekar, az Afse Fitt Színház alapozza meg a hangulatot.

Kiderült még: külön gondolnak a családokra, gyerekekre, nekik balatoni játékokat szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!