Balatonalmádi

2014.06.10. 18:16

Biztonságban a bringán

Balatonalmádi - A kerékpáros balesetek megelőzése miatt Két keréken, biztonságban címmel bringanapot szervezett a helyi rendőrkapitányság kedden.

Kovács Erika

Gyerekek, felnőttek, rendőrök, civilek, köztük polgármesterek, járási hivatalvezető, pedagógusok, együtt indultak el a Wesselényi strandtól Alsóörsre. Útközben a Balatonalmádi Rendőrkapitányság figyelemfelkeltő kerékpározással kapcsolatos baleset-megelőzési tábláit helyezték el a bicikliút mellett. Ötféle táblát vittek magukkal: az alkoholfogyasztás tilalmáról, a bukósisak viseléséről, a gyerekülés helyes használatáról, a láthatósági mellényről és a kerékpárutak első és hátsó kivilágításáról.

A szervezők a résztvevőkkel különféle szituációkban érzékeltették, hogy mely szabályok vonatkoznak rájuk, például eljátszották, hogyan kell közlekedni egy körforgalomban. A strand előtti téren pedig kialakítottak egy úgynevezett sokk-sarkot , ahol balesetek fotóival, összeroncsolódott kerékpárokkal illusztrálták a rendőrök, hogy hova vezethet a figyelmetlenség, utaltak arra, hogy a biztonsághoz alapvetően fontos a közlekedési szabályok ismerete. Külön kialakítottak egy kerékpáros ügyességi pályát is, ahol bárki kipróbálhatta tudását, rátermettségét. Dr. Váradi Piroska, az almádi rendőrkapitányság hivatalvezetője keddi programjuk céljáról elmondta: itt a nyár, egyre többen közlekednek kerékpárral, főként a balaton menti kerékpárutakon, és azt szeretnék, hogy egyetlen kerékpáros se szenvedjen balesetet. A táblákat elhelyezik illetékességi területükön, egészen Balatonakarattyáig a bicikliút mentén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!