Balatonalmádi

2014.09.30. 16:13

Beiktatták Szabó J. Róbert református lelkészt

A szorgalmas, kitartó, alázatos, Krisztust követő életet és munkát megáldja az Isten, mondta Steinbach József püspök Szabó J. Róbert lelkész beiktatásán.

Balla Emőke

A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésében arról beszélt, a lelkész szolga, tanító, hírnök, pásztor, próféta, meg kell jelenítenie Jézus Krisztus feltámadásának, a Szentléleknek erejét. Egy lelkésznek szüksége van ismeretre, teológiai tudásra, szívbéli bizalomra és engedelmességre, azaz naponta ráhagyatkozni az élő Isten vezetésére.

Szabó J. Róbert egy évig beosztott lelkészként szolgált a településen, mostantól parókusként. Azt mondta, a legtöbb ember szíve panasszal, keserűséggel, szidalmakkal van tele, de a legnagyobb mélységekben is van mit megköszönni Istennek. Elfelejtünk hálásnak lenni, elfelejtjük, hogy mindent ajándékba kaptunk. Hálás életet az tud élni, aki Istenre bízza sorsát, nem felejti el, hogy Istenhez tartozik.

Kuti Géza, az egyházmegye esperese iktatta be tisztségébe a lelkészt, akit köszöntött a helyi gyülekezet, valamint Huszár Pál, az egyházkerület főgondnoka. Szedlák Attila polgármester Litér monográfiáját adta át a lelkésznek, aki a testület döntése alapján a község díszjelvényét is használhatja.

Címkék#Litér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!