Balatonalmádi

2014.10.22. 10:51

Alakuló ülés Balatonalmádiban - Bölcsődét, óvodát építenek

Ne azt kérdezd, hogy mit adhat neked a hazád, hanem azt, hogy te mit tehetsz érte – így érvelt J.F. Kennedy gondolatával Keszey János régi-új polgármester saját teendőit tekintve az alakuló ülésen a Városházán, kedden. Bálint Sándort alpolgármesternek választották.

Kovács Erika

-Továbbra is támogatásra számíthat a város – hangsúlyozta Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő, az ünnepségen, ahol a régi-új polgármester és a testület esküt tett, miután Fábián László, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az eredményeket.

A megválasztott képviselők: Dér András, Szakál Balázs Dániel, illetve Pandúr Ferenc, Bálint Sándor, Walter Rózsa, Boros László, Dávid Gyula, Kutics Károly.

Keszey János polgármester összegzőjében azt mondta, sikeres négy évet zártak. A feladatok közül kiemelte a munkahely-teremtést, a bölcsőde, óvoda létrehozását, továbbra is kiemelten kezelik az oktatást, a kultúrát a civil kapcsolatokat.

Az egészségügyet tekintve azt mondta, hogy városrészi egészségügyi központ létrehozását tervezik Vörösberényben. Fejlesztik az infrastruktúrát, korszerű nyílászárókkal racionalizálják az energiafelhasználást önkormányzati intézményekben Bővítik a sportlétesítményeket, Vörösberény térségében  multifunkcionális Sportcsarnokot, illetve a jelenlegi labdarúgó pályát kiváltó új, szabványos méretű labdarúgó pálya kialakítását tervezik. Fejlesztik a strandokat.

Az ingatlanvagyon-gazdálkodásról kiemelte: a város ingatlan-vagyonának gyarapításáért, a közösségi igényekért kezdeményezték a Kolostor, a Magtár, és az egykori Jókai utcai rendőrségi épület ingyenes városi tulajdonba adását.

Az ünnepélyes ülésen Kedves Lőrinc, a Zeneiskola hatodik osztályos növendéke szép műsort adott.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!