Balatonalmádi

2014.10.19. 13:25

A városszépítő kör tagjai takarítottak

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Honismereti és Városszépítő Kör az almádi és budatavai virágosítási akciója után a közelmúltban Szakál Balázs Dániel vezetésével eljutott Vörösberénybe is.

Töltési Erzsébet

A kis létszámú, ám annál lelkesebb csapat két csoportba rendeződött és Vörösberény központjában több helyen szépítette környezetét. A postaparkolóban nem sok dolguk akadt, de a Malomvölgyi úton, az erődített református templom mellett és a Szent Ignác katolikus templom környékén több zsák gazt és szemetet szedtek össze.

A vörösberényi iskola és a mellette elhelyezkedő játszótér környékét nagy figyelemmel takarították, hiszen nap mint nap kisgyermekek játszanak, kúsznak a mandulásban. Külön öröm volt, hogy új tagok csatlakoztak az akció kapcsán a körhöz. Egyikőjük, Révai Anikó, a Madách téri buszmegálló virágosítását vállalta, és azt, hogy készít facebook oldalt is a kis közösségnek.

Útközben látták, hogy szépülnek Balatonalmádi egyházi létesítményei. A katolikus temetőben huszonhat elhunyt hamvait befogadó új kolumbárium épül, ami később bővíthető. A hozzá vezető hosszú utat és egy kis teret burkolnak le, közepén fekete gránit kereszttel. A beruházás a vörösberényi plébánia pénzéből és egy helyi vállalkozó nagyvonalú adományából készül el.

A református erődített templom akadálymentesítése is folyamatban van. Kialakítottak egy bevezető utat, rendezik a belső templomudvart, és a kerítőfal visszaépítése és javítása is megtörtént minisztériumi támogatással. Gyönyörűek a Veszprémi útra a városgondnokság által ültetett bordó virágok is.

A városszépítő kör tagjai örülnek, hogy ilyen szép a településük. Segítő kezeket, új tagokat továbbra is várnak soraikba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!