Balatonalmádi

2014.09.02. 19:00

Akcióban a városszépítők – Új tagok jelentkezését is várják

Máraival együtt vallják a Balatonalmádiban működő Honismereti és Városszépítő Kör tagjai: „csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz”.

Hegyi Ilona

A Honismereti és Városszépítő Kör tagjainak számtalan remek ötletük van. Egyre több fiatalt is bevonnak a munkába. Szakál Balázs Dániel hívására csatlakoznak fiatalok a körhöz, vidámságot, csapatszellemet hoznak magukkal. Augusztus utolsó szombatján a felújított postaparkolóban a szolgáltatóház körüli terület virágosításán dolgoztunk és szemetet gyűjtöttünk. Még a nap is kisütött örömében. Az akció során több zsák szemét összegyűlt.

Az önkéntes közösségi munka lehetőséget ad arra is, hogy megismerjék egymást az emberek, hogy beszélgessenek egymással. Sajnálattal tapasztalták, mennyi felelőtlen szemetelő van.

A Honismereti és Városszépítő Kör várja az új csatlakozókat (Fotó: Hegyi Ilona)

Ezen a részen elég sok vállalkozás működik, nagyon jó lenne, ha ők is részt vennének a környezetük védelmében, szebbé tételében, mert ha csak kicsivel is hozzájárulnának, akkor mindjárt más összkép alakulna ki, és kellemes látványt tudna nyújtani a környék a helyi lakosoknak és az idelátogató vendégeknek.

A Balatonalmádi Honismereti és Városszépítő Kör a közeljövőben is több hason- ló akciót tervez a káptalani vasútállomásnál, a budatavai tömbbelsőben és mindkét vörösberényi templom környékén. Felhívást is közzéteszünk. A Honismereti és Városszépítő Kör vár mindenkit, aki szívesen csatlakozna hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!