Balatonalmádi

2013.01.08. 19:27

Csatlakoznak a bringaúthoz

Litér - Csaknem háromszázmillió forintból épül kerékpárút Litér és Szentkirályszabadja, illetve a másik irányban Balatonfűzfő felé, így a háttértelepülések kapcsolódhatnak a balatoni bringaúthoz.

Halmos György

Szedlák Attila, Litér polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy az összesen 19 szakaszból álló kerékpárútból hét kilométernyit építenek, 5,2 kilométeres szakaszt pedig kijelölnek, további 800800 méteres szakaszon burkolt, kétoldali padkával kialakított, illetve javított földút lesz.

Hozzátette, hogy 16 szakaszra már vannak engedélyek, három területen az ingatlantulajdonosokkal kell egyeztetni még. A kerékpárúthoz több szolgáltatás is kapcsolódik, így lesz kijelölt szerviz, infopontot alakítanak ki, a litéri közparkban gyermek ügyességi parkot készítenek  közölte a polgármester. Az új kerékpárutat GPS alapú navigációs rendszerek és okostelefonra készített alkalmazások is megjelenítik majd.

A kerékpárúttal Litérről Szentkirályszabadja felé a Dózsa György utcából lehet menni, majd a mezőgazdasági út és egy erdőszakasz következik; ezt a részt úgy tervezik, hogy ne érintse a leendő M8-as nyomvonalát. A kerékpárút a szentkirályszabadjai lámpás kereszteződés előtti murvás úton ér ki a főúthoz, majd csatlakozik a kiépített bicikliúthoz. Balatonfűzfő felé a 72-es út mellett építik ki a kerékpárutat, ami a biztonságos közlekedés érdekében magasabban lesz, mint ahol a járművek közlekednek. A vasúti átjáró után a gyártelepre visz az út, itt a művelődési ház és a bölcsőde irányába kijelölt kerékpárút lesz, ami majd Alsófűzfőn csatlakozik a balatoni bringaúthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!