Balatonalmádi

2012.12.11. 14:33

Rendhagyó tárlat az ünnepek előtt

Balatonalmádi - Az adventhez, a karácsonyhoz kapcsolódó alkotásokat állítottak ki a Pannónia kulturális központban, a rendezvény hagyománybontó megnyitóját szombaton délután tartották.

Halmos György

Rendhagyó tárlat és rendhagyó megnyitó, ugyanis a szokásoktól eltérően ketten, Fekti Vera és Fülöp Lajos művészek nyitották meg a tárlatot. Beszédeik  ezért kevésbé az alkotásokhoz, inkább személyes, karácsonyhoz kapcsolódó élményeikről szóltak. Fülöp Lajos arról beszélt, hogy ebben az őrülten rohanó, félelmetesen ellentmondásos világban, amikor úgy tűnik egyre inkább a gonoszság lesz úrrá a Földön, valamennyien békére, nyugalomra, biztonságra vágyunk. 

- Reménykedünk, várakozunk örökösen, de talán különösen most, decemberben az év legsötétebb hónapjában. Várjuk a fény eljövetelét; annak az eljövetelét, aki elhozta nekünk az igazi fényt, aki valódi szeretetet, békét hirdetett.

 

A kulturális központ idei utolsó, nagyszabású  tematikus kiállítására sok érdeklődő volt kíváncsi (Fotó: Gáspár Gábor)

Beszélt arról is, hogy miközben várakozunk szomorúan tapasztalhatjuk, hogy a készülődés a hitetlen világba zsibvásárra, tolongássá torzult. Nem az a fontos, hogy végre nyugodtabban befelé forduljunk, a reklámok hamis fénye, a külső csillogás, egymás taposása jellemzi az adventi várakozást, pedig a legtöbb ember jó. 

A kulturális központban a városban élő, vagy Balatonalmádihoz kötődő  művészektől csaknem félszáz alkotás tekinthető meg január 14-ig. Az esten fellépett Hatás Andrea, Dominek Anna és Cserhalmi Krisztina Anna.

Almádihoz kötődő művészek tárlata

Rendhagyó volt a kiállítás, hiszen a szervezők második alkalommal rendezték meg és az advent, a karácsony témaköréhez kapcsolódó alkotásokat kértek a művészektől. A kiállításon többek között Jung Zseni, Fábián László, Jáger István, Kelemen Marcel, Németh Lajos, Kutasi Károly, Végh Márta, Fülöp Lajos, Fekti Vera, Szöllősi Máté, Séllei Katalin, Matyasovszky Mónika, Hunyady Gábor, Novák László, Kovács Piroska Rózsa, Szögedi Miklós és Vágfalvi Ottó alkotásai tekinthetőek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!