Balatonalmádi

2012.02.08. 08:14

Nehezebb lesz a gazdálkodás

Litér - Az intézményi béremelések miatt a tavalyinál nehezebb helyzetben van a település, lakosságot terhelő adót ennek ellenére nem kell bevezetni.

Halmos György

Erről Szedlák Attila, Litér polgármestere beszélt érdeklődésünkre. Elmondta, hogy semmilyen működési hitelfelvételt nem tervez az önkormányzat. A költségvetés kiadási oldalában a legnagyobb tételek között az iskola  74,5 millió, az óvoda és bölcsőde  50 millió, valamint a körjegyzőség szerepel csaknem 47 millió forinttal. A kiadási és bevételi főösszeg első olvasatban 338 millió forint. A polgármester szólt arról, hogy több mint 31 millió forint szerepel a fejlesztések között, a rendezési terv összegét leszámítva pályázati önrészek, illetve a múlt évről áthúzodó beruházások is vannak. Hozzátette: szeretnének egy helyi piacot kialakítani pályázati pénzből, abban az ingatlanban, amit korábban megvettek. A tervek között szerepel egy kispályás focipálya építése, illetve pályázatot nyújtanak be a balatoni kerékpárúthoz való csatlakozáshoz, ami több települést érint. A településen élőknek nem kell helyi adót fizetniük, ez nem változik a közeljövőben sem. Az építményadó összegét emelték fel külterületen 700-ról 800 forintra négyzetméterenként. A járási körzetek kapcsán a polgármester azt közölte, hogy Litér Királyszentistvánnal alkot körjegyzőséget, lehetőleg Balatonalmádihoz vagy a Balatonfüredhez szeretnének tartozni a jelenlegi elképzelés, a veszprémi székhely helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!