Balatonalmádi

2012.02.21. 14:01

Elindították a megyeváltást Világoson

Balatonvilágos - A jogszabályok szerint az illetékes hatóságoknak, rendészeti szerveknek is elküldte az önkormányzat a megyeváltó szándékkal kapcsolatos határozatát.

Halmos György

Erről a település polgármestere nyilatkozott érdeklődésünkre. Fekete Barnabás elmondta, hogy mindkettő, a somogyi, illetve  a veszprémi kormányhivatalnak, a szakigazgatási szerveknek, illetve a megyei közgyűléseknek is megküldték, megküldik  a határozatot.

Hozzátette: a következő lépés az lesz, hogy Veszprém és Somogy megye rendészeti és államigazgatási szervezetétől be kell szerezniük a megyeváltással kapcsolatos állásfoglalást, ezt a kormányhivatalok felterjesztik az illetékes miniszterhez. Az iratokat a belügyminiszter fogja a  parlament elé terjeszteni a nyár végéig, a végső szót pedig az országgyűlés mondja ki a megyeváltás  ügyében valószínűleg az őszi ülésszakon. Legkorábban 2014-ben válthat megyét Balatonvilágos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!