Bakonyjákó

2016.04.10. 09:45

Ünnepi mise ovisoknak

Bakonyjákó, Németbánya - Gyümölcsoltó Boldogasszony napján vendégekkel telt meg a jákói óvoda.

Civil Tudósítónktól

Az apróságokon kívül a helyi idősek otthona lakói és az egyházközség képviselői közös kézműveskedés és dalolás után együtt vettek részt az ünnepi szentmisén.

A katolikus egyház ezen a napon emlékezik az angyali üdvözletre, vagyis arra hogy Gábor főangyal megvitte Máriának a megtestesülés örömhírét. A magyar vallásos néphagyomány szerint ez a nap az oltás, a szemzés napja is, a tavaszi munkák kezdete.

A plébánia kezdeményezésére létrejött foglalkozáson a kicsik virágokat festettek Rudi Péter plébános és a nagyik segítségével
Fotó: Kis Albertné

A bakonyjákói plébánia nagy gondot fordít a legkisebbek vallásos nevelésére. A kezdeményezésére létrejött óvodai foglakozás az egyházi ünnep jegyében zajlott. A kicsik virágokat festettek, babocskákat ültettek Rudi Péter plébános és a nagyik segítségével.

Schmidt Attiláné egyházi képviselő dalolni hívta a gyermekeket, citerakísérettel szállt a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdal. Majd aranyesőággal vonultak át kicsik és nagyok a templomba, ahol a Mária-oltár előtt helyezték el virágaikat.


Szerző: Kis Albertné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!