Bakonybél

2014.07.13. 08:40

Nem hétköznapi csodák Bakonybélben

A faünnep látvány és program is egyben: a művelődési házba kitelepült a Bakonyi Természettudományi Múzeum, a Gerence patak völgyének tisztásain kézműves foglalkozások, fafaragók, népi játékok, íjászat, zsíros kenyér-parti is várta a látogatókat.

Varga Domokos Péter

A program, különösen a hely adottságaihoz illeszkedő, látványos program még egy olyan településen is vonzza a turistákat, amely természeti adottságai miatt is kiemelkedő adottságokkal bír. Így gondolhatja ezt a helybeli szállásadókat összefogó Guzmics Izidor Egyesület is, mert Bakonybélben rendszeresen szerveznek turistacsalogató programokat. A nyár kellős közepét kinevezték faünnepnek, településüket pedig átkeresztelték Csodafafalvára. Pedig hát nem csoda amit csinálnak, de hasznos, látványos és szórakoztató.

Délelőtt ingyenes múzeum- és arborétumlátogatást, trófeakiállítást kínáltak, délután a Gerence patak völgye elevenedett meg. Közel tíz helyszínen rendeztek programokat, például látványos erdészeti bemutatót tartott a Bakonyerdő Zrt. Este hattól az Odvaskő autóspihenőnél a veszprémi barantások látványos bemutatója nyújtott igazi élményt, fellépett a Komárom-Esztergom megyei Baj községből érkezett német nemzetiségi kórus, az erős emberek skót felföldi játékában fontos szerepet kapott a fa, azaz a súlyos farönkök.

Bakonyvári Andor, a Guzmics Izidor Egyesület elnöke ismét elégedetten nyugtázhatta, több százan jöttek el Bakonybélbe, és érezték ott jól magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!