Bakonybél

2013.07.14. 07:41

Egész napos faünnepet rendeztek a Gerence patak völgyében

Csodafafalvává változott Bakonybél és a Gerence patak festői völgye szombaton: 13 helyszínen különféle attrakciók várták a természet szépségeire vágyó és csodákra kíváncsi látogatókat.

Varga Domokos Péter

A faluházban a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállítása vezette be a programot, a faluban ingyenesen lehetett megtekinteni egy trófea- és kőzetbemutatót, a Gerence fogadó udvarán faműves szerszámokkal és munkafolyamatokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők a hagyárosböröndi egyesület jóvoltából.

A programok az egyes tisztásokon zajlottak, volt például szamaragolás, légpuskalövészet, akadálypálya és íjászat, bemutatkoztak a bakonybéli önkéntes tűzoltók, ördöglakatokkal ismerkedhettek a logikai feladványok kedvelői. Stílusos vendéglátást jelentett a bakonyújvári vendégháznál az ingyenesen kínált zsíros kenyér és házi szörp.

A leglátványosabb programokat az utolsó helyszínre, az odvaskői autóspihenő erdei tisztására szervezték. Itt a bakonybéli erdészet tartott egész délutános bemutatót, 18 órától került sor a skót felföldi játékok országos bajnokságának egyik selejtezőjére. Az öt számból (súlydobás magasra és távolra, 110 kilós rönk nyomása fej fölé, póznadobás, 120 kilós kőgolyó vállra vétele) álló versenyt összetettben a komáromi Saliga Tamás nyerte. A Bakonybélből elszármazott Nagy Árpád a negyedik helyet szerezte meg.

Belopózott már az alkonyat a bakonyi erdőbe, mire Répás Tamás favágó világbajnok bemutatója köré gyülekeztek az estig kitartó vendégek. A napot a Pápai Fúvós Zenekar erdei koncertje és tábortűz zárta.

Bakonyvári Andortól, a helyi szállásadókat tömörítő Guzmics Izidor Egyesület elnökétől megtudtuk, a rendezvényt már az ötödik alkalommal tartották meg. A cél nem közvetlenül a bevétel növelése, hanem Bakonybél ismertségének, imidzsének fokozása volt. A félmillió forintos költséget az egyesület tagsága és a támogatók adták össze, valamint igénybe vettek pályázati forrást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!