Badacsonytomaj

2014.09.22. 14:05

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Krisztin N. László

Badacsonytomaj - A városban hatan pályáznak a polgármesteri pozícióra, lapunk most Krisztin N. László független jelöltet mutatja be.

Tóth B. Zsuzsa

Krisztin N. László szerint egy település jövője nem csak a polgármester kezében van. Összetartó, kulturált politizálásra képes képviselő-testület nélkül a legjobb szándékok is kudarcra vannak ítélve. Ez az elmúlt négy év legnagyobb tanulsága. A jelenlegi polgármester-jelöltek többsége közvetlenül részese volt az elmúlt négy évnek, minden lehetőség adott volt számukra, hogy a most megfogalmazott terveiket megvalósítsák. Ehelyett feljelentették, fokozták a rossz légkört a városban, egyikük lejárató médiakampányt szervezett ellene. Egyetlen feljelentés esetében sem született elmarasztalás! Ugyanakkor az elszalasztott lehetőségek nem térnek vissza.

Sokan állították, hogy a várost súlyos adósságok tették tönkre, de vallja, hogy a hitelből fejlesztéseket finanszíroztak, azok nélkül nem valósult volna meg az egészségház felújítása, a strandok fejlesztése, járdák, közparkok, játszóterek építése, közvilágítás, ivóvízhálózat, temetők, tűzoltósági épület bővítése, lakótelkek kialakítása, Városháza építése, satöbbi. Ma már ő is tudja, amit akkor senki sem sejtett, hogy a svájci frank alapú hitel csapda. A könyvvizsgáló szerint a hitelfelvétellel a települést kár nem érte, a konszolidáció a kérdést megoldotta. A városnak békére és tenni akaró emberekre van szüksége. A közösség megerősítésén túl a legfontosabb feladat a turizmuson keresztüli munkahelyteremtés, a fiatalok helyben tartása, az új EU-s pályázati forrásokból a város fejlesztése, a gyermekekről, idősekről való gondoskodás. Sikerült elérni, hogy az önkormányzat tíz projektötlete bekerült a megye Területfejlesztési Programjába, ezért jó eséllyel később is forrásokhoz juthat Badacsonytomaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!