Baba

2009.03.24. 04:55

Lily a labda bűvöletében

Túl azon, hogy átlövőként iparszerűen termelte a gólokat, az egyik legdekoratívabb hazai élsportolónak tartották. 2004-ben krónikus sérülése miatt hagyott fel a kézilabdával. Férjhez ment, majd 2005 májusában életet adott Lilynek.

Horog László

Tatabányán született és kezdett sportolni, 14 évesen már az élvonalban pattogtatott, a TBSC együttesében. 

A szénbányászat megszűnése a korábban sportfellegvárnak számító megyeszékhely élvonalbeli szakosztályait is nagyban visszavetette, Deli Rita a fővárosba igazolt, a Budapesti Spartacus, majd főiskolás évei -  testnevelő tanári diplomát szerzett - során a TFSE színeiben szórta a gólokat.

Később megfordult az összes hazai nagycsapatban, valamint az akkoriban a világ talán legprofesszionálisabb klubjában, a bécsi Hypóban.

Itthon kétszer volt gólkirály. Édesapja vezeti a statisztikákat,  állítja, azóta sem lőtt annyi gólt senki, mint  a lánya az 1998/99-es, valamint az 1999/2000-es idényben. 


A Balássi család újabb utódot egyelőre nem tervez, azt mondják, Lily ad elég feladatot. Ugyanis a rövidesen négyéves kislány - finoman szólva - meglehetősen eleven gyerek. Figyelni kell rá. 
(Fotó: a szerző)


Két, Ausztriában töltött szezon után hazatért, majd 2004-ben férjhez ment és elbúcsúzott az aktív játéktól. 

- A lányom 2005. május 24-én született, tulajdonképpen sportcsaládba, ugyanis a férjem élvonalbeli futballkapus volt, majd utánpótlásedző. Jelenleg sportvezető, a négy éve EHF-kupát nyert fehérvári női kézilabdaklub irányítója. 

A lányomra büszke vagyok, ugyanis nagy örömömre jelen lehettem a fentebb említett nemzetközi kupasikernél. Az orvosok úgy kalkuláltak, hogy április 16-án fogok szülni, a kupadöntőt 16-án és 22-én, vasárnap  vívta a csapat. 

A lányom  ügyes volt, várakozott a pocakomban, így a visszavágón is jelen lehettem a fehérvári jégcsarnokban, sőt, a mérkőzés utáni fogadáson is. 

A férjem vitt be hétfőn reggel a kózházba, Lily másnap reggel született. A párom  fiút szeretett volna - az első házasságában már született egy lánya -, ám néhány hónappal később már azt mondta, örül, hogy így alakult. Lily mindig az ujja köré csavarja az apját, aki mindent megenged  neki.

Deli Rita edzősködik az utánpótlásban, a klubmunka mellett a honi szövetségben is vállal feladatot. Lánya, Lily az óvodai foglalkozások után gyakran  felbukkan a csarnokban, a szivacslabdát hajigálja. 

- Ügyes, jó a labdaérzéke - amit volt honnan örökölnie -, s roppant erőset dob. Ez persze nem jelenti, hogy élsportoló lesz. Nem elleneznénk a férjemmel, ha így döntene. Ha kedve és tehetsége lesz, mi mindenben támogatni fogjuk. 


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!