Alsóörs

2016.12.12. 20:25

Riviéra olimpiát rendeznének

Alsóörs - A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület meghívására az információs irodába várták Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak rendezvényszervezőit. Nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a települések programjai ne ütközzenek egymással, és nagyobb propagandát kapjanak.

Szendi Péter

- Szó esett egy új kezdeményezésről, nevezetesen a Falvak éjszakája országos programban való részvételről. A programsorozat a vidéki élet szépségeire és azok fennmaradására helyezi a hangsúlyt, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy a városiak, turisták is megismerjék a falusi életmódot - kezdte Zakar Zelinda TDM-menedzser, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület munkatársa. A községek a már meglévő programjaikat is integrálhatják a május 28-i, hétvégi eseménysorozatba, de újakat is kitalálhatnak.

Zakar Zelinda felhívta a figyelmet arra is, hogy érdemes lenne a szállásadó partnereket is megkeresni kedvezményes szálláskínálat kialakításával. Szóba került egy Riviéra olimpia megrendezése is.

Zakar Zelinda, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület munkatársa hangsúlyozta, a vidéki élet szépségeire kell felhívni a figyelmet Fotó: Szendi Péter

Az elképzelés szerint évről évre más település lenne a rendezvény házigazdája. Já-tékos vetélkedő keretében mérkőznének meg a falvak csapatai, vándorkupa és értékes nyeremények kiosztásával. Az esemény nézőként is remek szórakozást nyújthatna a helyiek és a vendégek számára.

- A szüreti felvonulást - mely jelenleg Paloznakot és Alsóörsöt érinti - kiterjeszthetnénk. Mivel nagyjából egy hétvégére tervezi minden település a szüreti programjait, így megoszlanak a látogatók. Az elképzelésünk az lenne, hogy minden község a maga bázisán egybegyűjtené a helyi lakosokat, vendégeket, majd közösen lovas kocsin, traktoron, szekéren érkeznének Alsóörsre, ahol kis műsorukkal szórakoztatnák egymást. A program folytatásként a szüreti bálokat mindenki a saját településén rendezné meg
- fogalmazott Zakar Zelinda.

A résztvevők fontosnak tartják azt is, hogy a községek egymás rendezvényeit propagálják, ne egymás ellen, hanem egymásért dolgozzanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!