Alsóörs

2017.01.22. 20:05

Napfény a jégen

Alsóörs - Verőfényes napsütés, hömpölygő tömeg a strand felé, tele parkoló, mint júliusban, azzal a különbséggel, hogy most röpködtek a mínuszok. A településen jégkarnevált tartottak.

Szendi Péter

Múlt hétvégén a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a jégfesztivál. Most több száz ember kereste fel a strandot, hogy hódoljon szeretett sportágának a korcsolyázásnak, a jégkorongozásnak vagy éppen a jégvitorlázásnak. A vendégeket Ferenczy Gábor alpolgármester köszöntötte, aki egyben megkérte a jelenlévőket, hogy egyperces néma gyászszünettel emlékezzenek a Verona közelében történt tragikus autóbuszbaleset áldozataira.

Gombos Róberték Veszprémből érkeztek, szeretnek sportolni Fotó: Szendi Péter

Gombos Róbert és családja Veszprémből érkezett, hogy egy szép délutánt töltsenek együtt. Örültek annak, hogy befagyott a Balaton, kisfia már régóta jégkorongozik. A közelben lakó lovasi Márffy Bencéék négy gyerekkel jöttek le, akik nagyon szeretnek korcsolyázni. Ő már csak csúszkál a jégen és egyáltalán nem örül a mostani kemény fagyoknak, hiszen állattenyésztéssel foglalkozik. A jeges napok pedig megnehezítik a mindennapjait. A budapesti Angoni Krisztián kisfia, Olivér három és fél éves, de már megragadja a jégkorong ütőt és ügyesen korcsolyázik. A felesége veszprémi kötődésű, és anyósa szólt nekik, hogy most hétvégén megtartják Alsóörsön a jégkarnevált.

Hebling Zsolt polgármester örömmel nyugtázta, hogy ilyen sokan felkeresték a strandot. - Ez egy nagyon jó közösségformáló esemény, hiszen a helyieken kívül a környékről is jönnek emberek. Ráadásul több generáció képviselteti magát, így igazi családi program a jegesnap.

A szervezők igazán kitettek magukért, hiszen jégkorong bemutató, jégvitorlázás, fakutyázás ügyességi- és váltóversenyek szerepeltek a programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!