Alsóörs

2014.08.17. 11:40

Kisalföldi népdalok Alsóörsön

Alsóörs - Egy héten át citerajátéktól és népdalénekeléstől voltak hangosak az alsóörsi Endrődi Sándor Általános Iskola tantermei.

Jákói Bernadett

Immár ötödik alkalommal megrendezett citera- és népzenei táborban negyvenhárom Győr-Moson-Sopron megyei diák töltött itt nyári szünidejéből egy hetet. A Kisalföld tizenegy iskolájából érkezett ifjú hangszeresek a népi kultúrával, citerával foglalkozó egyhetes táborban gyakorolták és sajátították el az évközben tanult népdalcsokraikat, de mindezek mellett népi kismesterségekkel is ismerkedtek, kézműves foglalkozásban vettek részt – tájékoztatott Horváth Krisztina, a tábor vezetője, citeraoktató.

Az alsóörsi táborban részt vevő diákok a citerával ismerkedtek. Fotó: Jákói Bernadett

A jelenlegi kurzusban többségében felső tagozatos és középiskolás korú diákok kisalföldi, szili, szatmári, nógrádi, aranyos-széki, gyimesi népdalcsokrokat gyakorolva készültek az alsóörsi művelődési házban bemutatott gálaműsorukra. A táborban jeles népzenészek, mint Molnár Boglárka, Juhász Kitti, a Zeneakadémia népzenei szakán tanuló, illetve végzett oktatók segítették a gyerekek felkészülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!