Alsóörs

2017.02.28. 17:35

Keresztény báli vidám együttlét

Alsóörs - Szent Pál apostol buzdító szavai jegyében: "Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek." (Fil 4,4) - idén először keresztény bálba invitálták az alsóörsieket.

Szendi Péter

Az Eötvös Károly Műve-lődési Házban megrendezett ünnepi eseményen többen köszöntötték az egybegyűlteket. Pusker János, az Alsóörsi
Gaudium Kamarakórus karnagya kiemelte, hogy hagyományteremtő szándékkal, a keresztény értékek felmutatásának reményében hívták életre a rendezvényt. Hebling Zsolt polgármester mint a bál fővédnöke örömmel állapította meg, hogy milyen kiváló az együttműködés az önkormányzat és az egyházak között, amit a közelmúltban sok példa erősít meg.

A bál nyitányaként a kánai menyegző példázatát idézte fel Berkes Péter helyi plébános a Szentírásból, ahol is az Úr Jézus az öröm követeként jelent meg, s a közönséges vizet nemes borrá változtatta. E cselekedete utalás volt arra, hogy ő képes minőségi javulást hozni mindazok életébe, akik elfogadják őt. Végül Kálmán Csaba református lelkipásztor fejezte ki örömét az ünnepi alkalommal, és kérte Istent, hogy a hitben összetartó közösséget erősítse a továbbiakban is, és áldja meg valamennyiünknek egyéni és közösségi életét.

A színpadon a Gaudium kórus: Novák Béla, Decsi Lászlóné, Balázs Márta, Vajna Csabáné, Meszes Ferencné, Hegedűs Erika, Töltési Erzsébet, Kuthy Györgyi, Marton-Bőczy Boglárka és Vejtey Erzsébet Fotó: Zórád Ferenc

A köszöntők után a Gaudium Kamarakórus énekelt vidám dallamokat, majd Marton Károly helyi mesélő A nagyotmondó juhász népmesét adta elő ízes magyarsággal. A lelki és szellemi töltekezést finom vacsora követte. A helyi óvoda dolgozói ízletes csirkepörköltet készítettek. Italokról a helyi termelők gondoskodtak. A báli mulatságot a szentkirályszabadjai páros, Szakonyi Péter és Blahó Csilla mezőségi tánca nyitotta meg, majd Tóth István szintetizátoros muzsikája vette át a főszerepet, kiváló hangulatot teremtve. Egymás után csendültek fel a szép régi magyar slágerek, a bálozók nagy örömére, és egyre több pár perdült táncra.

Süteményversenyt is hirdettek a szervezők, amelybe huszonöt tálca édes és sós finomság nevezett be. Volt krokodil formájú, hússal töltött és kottarészleteket tartalmazó, Hozsanna mézes süti is. A legtöbb szavazatot Marton-Bőczy Boglárka hartyányi krémese és Szabóné Nagy Mária meggyes-mákos és túrós rétese kapta. A győzteseket ajándékkal jutalmazták meg.

A bál másik vidám eseménye volt a tombola, melyben értékes pezsgők, borok, dísztárgyak, Szent Péter esernyője gyümölcskosár, Decsi Lászlóné egyik szép festménye, és fődíjként a Hebling Zsolt polgármester által fel-ajánlott értékes mini hifitorony került kisorsolásra, melyet egy budapesti házaspár nyert meg.

A zenei a'la carte jegyében a szép magyar népdalkincs is hangot kapott, a bál résztvevői az Erdő mellett estvéledtem dallamával kívántak jó éjszakát egymásnak. A rendezvény bevételét a katolikus énekkar működésének támogatására ajánlották fel az alsóörsiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!